DE METHODE
Pilates is een bewegingssysteem welke erop gericht is het hele lichaam te stretchen, versterken en balanceren.

De met trekveren uitgeruste toestellen en een serie mat oefeningen worden hierbij gebruikt om de kracht, soepelheid, concentratie en uithoudingsvermogen te vergroten.

Onze beweging vertelt het verhaal van ons leven en bevat de afdruk van onze body, mind en spirit. Om iedere oefening goed uit te voeren is het belangrijk dat ook de "mind" gecentreerd en geconcentreerd is.

De voordelen van Pilates dragen over naar het dagelijks leven, waardoor uiteindelijk een meer opgerichte, ontspannen houding ontstaat met meer gemak in beweging en een vergroot lichaamsbewustzijn.

De nadruk tijdens pilates wordt gelegd op concentratie, controle, centrering, precisie, vloeiende bewegingen en ademhaling. Pilates is gebaseerd op de kwaliteit van de beweging dus niet de kwantiteit. De methode geeft ruimte voor ieders persoonlijke uitdaging. Het is voor jong en oud, voor mensen in topconditie of juist met lichamelijke klachten of herstellende van blessures. Ieder lichaam is uniek en heeft andere behoefte nodig. Controle en precisie zijn van toepassing op elke beweging waarbij gewerkt wordt vanuit het "powerhouse" (de buik, onderrug, bil en dijbeenspieren), en een juist ademhalingspatroon. Tevens zo belangrijk is het goed plaatsen (stabilisatie) van de schoudergordel. Het heeft tijd nodig om de nieuwe gezonde bewegingen eigen te maken. Maar het is een systeem wat goed wordt opgebouwd. Al snel zullen de voordelen worden opgemerkt.